Geniş ve zengin mutfağı ile Türkiye’nin gastronomi merkezi olan Hatay’ın Altınözü İlçesinde atalarımızdan miras kalan ve asırlardır yaşayan zeytin ağaçlarından, El ile özenle topladığımız zeytinlerimizi yeşil zeytin ve siyah zeytin olarak tesisimizde, hijyenik bir ortam seçerek ayıklanmaktadır.
Yeşil zeytin, bölgemizde yetişen tür olan halhalı zeytin, etli ve yağlı bir zeytin türüdür. Kahvaltıların vazgeçilmezi olan halhalı zeytin hiçbir katkı maddesi içermediğinden sağlıklı bir tercihtir. Zeytinlerimizi doğal temizleyici olan kül ile %100 doğal olarak tatlandırıyoruz. Tatlanan zeytinlerimizi muhafaza etmek üzere ayar suyu ile birlikte kavanozlara koyuyoruz ve tüketime hazır hale getiriyoruz.
Yeşil Kırık Zeytin; bölgemiz yeşil zeytinleri el ile toplanarak irilik ölçülerine göre ayrılmaktadır zeytinlerimizi el kırması ile kırarak tatlandırmaktayız. Kırık zeytinler sofralara hazır hale geldiğinde ayar suyu yapılarak kavanozlarda muhafaza edilmektedir.
Yağlı Sele Siyah Zeytin; Ağaçta olgunlaşmış olan siyah zeytinlerimizi özenle toplayarak sağlıklı ve hijyenik bir ortamda herhangi bir kimyasal madde olmadan sadece tuz ile selelerin içerisinde harmanlayarak birkaç hafta içerinde acılığını gidecektir ve sofralara hazır hale gelmektedir. %100 sağlıklı ve doğal olarak üretilen zeytinlerimiz soflara hazır hale gelmektedir.
Şifa deposu zeytinin başlıca faydaları; kolon kanserine karşı koruyucudur, günde 3-5 tane tüketimi mideye iyi gelmektedir, sindirime iyi gelmektedir, kan yapıcı özelliği vardır, cilt onarımı ve hücre yenilenmesine katkısı vardır.
Zeytinlerimiz Şifanur ve Âlâ’kent markalarımız ile soflarınıza hazır hale getirilmektedir.